Koningsdag Warnsveld vorig jaar.

Wethouder: Activiteiten Koningsdag Warnsveld kunnen gewoon plaatsvinden

  • Evenementen
  • 12 maart 2018 - 21:48
  • Laatste update: 13 maart 2018 - 00:04

WARNSVELD - De leden van de Oranjevereniging Warnsveld kunnen met een gerust hart gaan slapen. De gemeente gaat zorgen dat er voor koningsdag voldoende stroom is in de dorpskern. 

De vereniging bracht zondagavond het verhaal naar buiten dat zij vreesde voor een koningsdag zonder de gewenste activiteiten. Dit omdat de beloofde krachtstroom niet aanwezig is op het evenemententerrein. Toen de Stadspartij in juni vorig jaar een motie indiende deed de verantwoordelijk wethouder de belofte om krachtstroom te regelen voor de evenementen. 

Omdat dit nog niet geregeld is heeft de Stadspartij vragen gesteld aan wethouder Coby Pennings maandagavond. "Wegens alle toezeggingen mochten ze er vanuit gaan dat de stroomvoorziening zou komen", meldt Gerard Pelgrim. 

Teleurstellend

Coby Pennings: "Wij vinden het uitermate teleurstellend. Eind december zijn de contracten getekend met de aanlegger. Echter bleek dat het op de gewenste plek niet kon worden aangelegd. In gezamenlijkheid hebben we een nieuwe plek gevonden. We zorgen ervoor dat op koningsdag het programma hoe dan ook kan worden uitgevoerd."

 

 

Lees ook: Oranjevereniging Warnsveld maakt zich ernstig zorgen over stroomtekort


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.