GroenLinks niet te spreken over bestemmingsplan Eerbeek

GroenLinks niet te spreken over bestemmingsplan Eerbeek

Het bestemmingsplan voor Eerbeek scheurt het dorp door midden. Een deel van de burgers is voor het plan, en het andere deel is tegen. GroenLinks Brummen uit zich uiterst kritisch op het plan. Dit blijkt uit een reactie die GroenLinks naar de pers heeft verzonden. 

"Met pijn in ons hart constateren we helaas dat het bestemmingsplan zoals dit nu voorligt nog niet klaar is" schrijft de partij in een reactie. Deze zullen ze dinsdagavond ook voordragen in een forumvergadering over het bestemmingsplan. 

"Echter GroenLinks vraagt zich wel af of deze werkgelegenheid voldoende maatschappelijk verantwoord met dit bestemmingsplan is ingebed in het dorp"
GroenLinks Brummen

De partij vindt dat het nog niet klaar is, omdat er sprake zou zijn van een behoorlijke onbalans tussen leefbaarheid en industrie. Iets wat ook burgers vinden. Een Eerbeekse ondernemer gaf onlangs hetzelfde aan: "De enige waarmee in mijn beleving mee in gesprek gegaan wordt is de provincie en de grote industrie." Bewoners voelen zich niet gehoord. 

"De uitbreidingsmogelijkheden voor de industrie lijken vanuit werkgelegenheid oogpunt fantastisch, echter GroenLinks vraagt zich wel af of deze werkgelegenheid voldoende maatschappelijk verantwoord met dit bestemmingsplan is ingebed in het dorp." De partij denkt dus van niet. 

Niet gehoord

De partij heeft, net als een grote groep burgers, het gevoel dat bewoners niet gehoord worden: "Het college van B&W is tijdens dit hele proces meerdere keren geadviseerd (en opgedragen) dat zij inwoners moest betrekken. Uit de geluiden die wij gehoord hebben vanuit Eerbeek constateren wij dat het College veel informatie heeft gegeven, echter nagelaten heeft de inwoners te laten participeren en hun kennis, ervaringen en ideeën te laten meewegen."

Het bestemmingsplan zorgt voor veel ophef in de gemeente. Ondernemers en burgers strijden, en de campagneleider van de lokale PvdA-fractie is zelfs opgestapt door dit dossier. 

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.