Campagneleider PvdA stapt op: 'ik moest me terughoudend opstellen'
Reinoud Keesmaat

Campagneleider PvdA stapt op: 'ik moest me terughoudend opstellen'

Reinoud Keesmaat, campagneleider en beoogd raadslid van de Partij van de Arbeid Brummen-Eerbeek, is opgestapt. Hij en de partij lagen niet meer in één lijn in de kwestie van het Eerbeekse bestemmingsplan. Een dossier wat bij de gemeente en gemeenteraad gevoelig ligt.

Al een lange tijd probeert Keesmaat de problemen én mogelijke verbeteringen rondom het bestemmingsplan ter sprake te brengen. "Al lange tijd krijg ik steeds minder ruimte om dat te kunnen doen, en daar moet je dan je conclusies uit trekken." En dus stapt hij op als beoogd raadslid en als campagneleider.

Botsing

Maar als raadslid kan je toch juist meer invloed uitoefenen? "Ja, dat was mijn intentie ook." De ruimte kreeg hij echter niet. "Er werd, zeker vanuit de afdeling van de PvdA, gevraagd mij terughoudend op te stellen. En mij niet over mijn standpunt tenaanzien van het bestemmingsplan uit te laten. Dan gaat het botsen."

"Er is geen ruimte om een fatsoenlijk gesprek te houden"
Reinoud Keesmaat

Volgens Keesmaat heerst er meer verdeelheid binnen de partij. "En dan kan je er moeilijk een discussie over voeren. Er is geen ruimte om een fatsoenlijk gesprek te houden." Hij wilde ook voorkomen dat als hij straks raadlid zou worden, een ander standpunt moest voeren. "Je wilt op een goede manier je burgers vertegenwoordigen. Ik verkondig mijn standpunt al jaren. Als ik daar straks als raadslid sta en ineens het standpunt van de PvdA uit, hoe betrouwbaar kom je dan over?"

Bestemmingsplan

"Ik ben van mening dat in het bestemmingsplan Eerbeek een aantal zaken teveel over de burger heen worden geregeld, en dat er veel vrijheid wordt gegeven" legt Keesmaat uit. Inhoudelijk weet hij veel over bestemmingsplannen, hij is architect en planoloog. "Ik heb het idee dat je een aantal zaken beter anders kan regelen en moet organiseren."

Al sinds 2008 zet Keesmaat zich in voor het centrum van het dorp Eerbeek, waar hij zelf ook woont. "Nu gaat het een kant op waarvan ik denk: die moeten we niet op." Tegen de Eerbeekse industrie is hij niet. Hij pleit zelfs voor méér ruimte voor de industrie, "maar niet op deze manier."

Hoewel Keesmaat opstapt als beoogd raadslid en campagneleider blijft hij lid van de Partij van de Arbeid. "Ik kijk nu niet naar een andere partij of iets. Maar ik sluit natuurlijk niets uit in de toekomst."

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.