Komt de Zutphense jongerenprijs dan toch nog terug?
Burgemeester Annemieke Vermeulen op de nieuwjaarsreceptie.

Komt de Zutphense jongerenprijs dan toch nog terug?

De Zutphense jongerenprijs moet terugkomen. Dat stellen zes politieke partijen in Zutphen. Ingrid Timmer (D66) diende maandagavond een motie in om de prijs terug te krijgen. We moeten onze "Talenten vieren" is de strekking. Volgens burgemeester Annemieke Vermeulen komt de prijs, in andere vorm, wel terug.

Bij het 'nieuwjaarsfeest' van de gemeente ontbrak de uitreiking van de prijs. Ook vorig jaar bleef de prijs in de kast staan. Een woordvoerder meldde eerder dat de prijs niet meer op een vast moment uitgereikt zou worden, maar 'als het aandringt'. De partijen (D66, PvdA, BewustZW, CDA, Burgerbelang) stellen dat de gemeente Zutphen een gemeente is die aantrekkelijk wil zijn voor jongeren en noemt het "jammer en moeilijk uit te leggen" dat de prijs al twee jaar niet is uitgereikt.

'Volwassenenfeestje'

Annemieke Vermeulen lichtte in een eerste reactie toe dat de jongerenprijs nog niet is uitgestorven. "Wij zijn van mening dat de prijs veel meer van de jeugd zelf moet zijn. Niet iets dat wij als volwassenen bedenken op ons volwassenenfeestje." De gemeente is van plan een soort 'jongerenfeest' te organiseren. "Waar ze zelf het roer in de hand hebben, en waar wij ze zoveel mogelijk faciliteren." Onbekend is nog op wat voor termijn zo'n feest zal plaatsvinden.

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.