Alweer geen Zutphense jongerenonderscheiding uitgereikt

Alweer geen Zutphense jongerenonderscheiding uitgereikt

Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, of tegenwoordig het 'Nieuwjaarsfeest' genoemd, worden niet alleen toespraken gehouden, drankjes gedronken en hapjes gegeten, maar ook speciale prijzen uitgereikt. Maar dit jaar ontbrak, net als vorig jaar, de jongerenonderscheiding. Er werd zelfs geen woord over gesproken.

Opnieuw bleef de speciale onderscheiding voor jongeren vrijdagavond in de kast staan. De Meander, een prijs voor mensen of organanisaties die iets bijzonders hebben gedaan werd wel uitgereikt. Henk Hölscher, de vertrekkende directeur van hotel Intell Zutphen, kreeg de onderscheiding.

Aanmeldingen

Op de nieuwjaarsreceptie van 2017 werd gezegd dat er geen enkele aanmelding was binnengekomen bij de gemeente voor de prijs. Reden voor D66 om in de gemeenteraad vragen te stellen over het ontbreken van de aanmeldingen. Ze vroegen of de gemeente beter haar best kon doen om kandidaten voor de prijs te vinden.

Maar ook afgelopen jaar is dat moeilijk gelukt. Volgens een woordvoerder van de gemeente waren er ook dit jaar geen aanmeldingen. Echter waren die er volgens Ingrid Timmer (D66) wel degelijk: "Dat is raar. Ik weet 100% zeker dat er wel sowieso één aanmelding is geweest." Later gaf de woordvoerder aan dat er inderdaad wel aanmeldingen waren, maar dat die niet gehonoreerd zijn.

Veranderingen

Ook gaan de twee onderscheidingen op de schop. De twee worden niet meer op een vast moment, de nieuwjaarsreceptie, uitgereikt, maar 'als het aandringt'. "Ook moet de jongerenonderscheiding meer voor en door jongeren worden" legt de zegsman uit. De vraag is of er dan wel aanmeldingen komen, of dat we nooit meer wat van de onderscheiding horen.

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.