Maatregelen voor de scheepvaart door hoog water

Maatregelen voor de scheepvaart door hoog water

Het hoge water zorgt bij de scheepvaart voor de nodige beperkingen. Er worden op verschillende plekken maatregelen genomen. 

Op verschillende rivieren zijn snelheidsbeperkingen en inhaalverboden ingesteld. Dit zodat de schepen minder golfslag maken. Dat is beter voor de dijken en de schotten die het water tegenhouden. 

Sneeuwsmelt 

Rijkswaterstaat: "Door de neerslag en sneeuwsmelt in Duitsland en Zwitserland van de afgelopen periode is de waterstand te Lobith (waar de Rijn Nederland binnenkomt) verhoogd. De komende twee dagen zal de waterstand verder oplopen. Uiterwaarden en buitendijkse gebieden lopen onder. De hoogst verwachte waterstand te Lobith van 14,65 m+NAP wordt rond 9 januari 2018 verwacht. Rijkswaterstaat en de waterschappen zijn alert en nemen maatregelen zoals het waarschuwen van mensen die in de uiterwaarden werken, wonen en recreëren. 

Omdat de waterstand van de IJssel zodanig hoog is heeft Rijkswaterstaat code geel afgegeven. Zutphen wordt beschermd voor het water door schotten die geplaatst zijn. 

Het plaatsen van de schotten...

 

 

Bekijk ook:   

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.