Is het je al opgevallen? Het water staat een stuk hoger dan normaal
Zouden deze mensen natte voeten gekregen hebben?

Is het je al opgevallen? Het water staat een stuk hoger dan normaal

Het water in de rivieren, beken en sloten in de regio staat een stuk hoger dan normaal. Zo staat er veel water in de Uiterwaarden. Maar voor grote problemen zorgt het nog niet. 

Bij de grens met Duitsland wordt volgens het Waterschap aankomende week het hoogste punt bereikt. Dit is zo'n 13 meter boven NAP. En dat hoge water levert mooie plaatjes op. De reden dat het water zo hoog staat is smeltwater wat de rivieren instroomt. In West-Europa was het de afgelopen dagen namelijk volop winter. Nu de tempartuur, ook in ons land, langzaam wat stijgt smelt de sneeuw en wordt het water. 

Lees verder onder de foto...

Een kolkende massa in de IJssel.
© Richard Heeringa

Waterschap Rijn en IJssel heeft dronebeelden gemaakt van het hoge water. Dit om te kunnen zien waar de problemen het grootst zijn, vertelt een woordvoerder aan Omroep Gelderland. Nadat het verwerkt is in computermodellen kan de overlast bestreden worden. 

Lees verder onder de video...

Niet goed 

Waterschap Rijn en IJssel heeft recent nog gecheckt of alles voldoet aan de norm voor wateroverlast. Dit was bij 72 locaties in hun gebied niet het geval. Daarom roepen ze burgers ook op om beelden van ondergelopen gebieden naar hun te versturen. 

© Richard Heeringa
© Richard Heeringa
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.