Veel kritiek op wethouder Coby Pennings in IJsselslag-debacle
Coby Pennings.

Veel kritiek op wethouder Coby Pennings in IJsselslag-debacle

Er is veel kritiek op de Zutphense wethouder Coby Pennings. Zij is de verantwoordelijk wethouder voor het debacle rondom zwembad de IJsselslag. Tijdens een forumvergadering over het zwembad kreeg ze het flink te verduren.

Volgens SP-raadslid Nils Müller gaat de wethouder niet goed met het probleem om. "Het is al jaren dweilen met de kraan open. De wethouder vraagt ons nu de kraan nog iets verder open te zetten. Om nog meer geld vrij te maken om de tekorten te dekken. Zonder dat ze enig zicht heeft op de structurele problemen die er spelen bij het zwembad." 

Geen reactie

De wethouder weigerde tegenover de camera van LokaalGelderland te reageren. "Je zat toch ook bij het forum" zei ze tegen onze verslaggever. "Ik word ook moe van jou. Mede dankzij jullie berichtgeving gaat het slecht met het zwembad."

De wethouder kreeg in het IJsselslag-dossier al vaak het verwijt geen actie te ondernemen. "Ik vind dat mevrouw Pennings zich de afgelopen anderhalf jaar teveel heeft verscholen achter het stichtingsbestuur" zegt de voorzitter van zwemvereniging de IJsselmeeuwen, Robby van den Broek. Diverse politici concludeerden maandagavond dat de verhouding tussen de wethouder en de zwemvereniging niet goed lagen.

Ook hij vind het vreemd dat de wethouder niet wil reageren tegenover ons. "Ik vind dat je als wethouder altijd openheid van zaken moet geven. Ook de pers moet je te woord staan, ongeacht wat je van mensen of de pers vindt."

 

 

Bekijk ook: Alle berichtgeving over De IJsselslag

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.