Code rood: sneeuw ontwricht het dagelijkse leven

Code rood: sneeuw ontwricht het dagelijkse leven

De sneeuwval ontwricht het dagelijks leven. Scholen zijn gesloten en de adviezen luiden om niet de we op te gaan. Het KNMI heeft code rood afgegeven. 

In de hele regio is het weeralarm van kracht. Code rood betekent dat de weersituatie kan zorgen voor schade, letsel en overlast. Wanneer code rood afgegeven wordt is het weer maatschappij ontwrichtend. 

Openbaar vervoer en scholen

NS rijdt met een aangepaste dienstregeling. Of allen treinen blijven rijden is de vraag. Zondag was het code oranje, en toen lag bijna al het treinverkeer rond Zutphen plat. Arriva heeft aangegeven dat er rekening gehouden moet worden met vertraging of uitval van de busritten. 

Het treinverkeer tussen Zutphen en Dieren wordt weer hervat. Vanaf vrijdag reden er geen treinen. Doordat het tunnelproject in de Hoven uitliep door het slechte weer konden de treinen vanochtend nog niet rijden. 

Lees verder onder de foto...

Pas op, het is glad op de weg.
© LGLD

Zo goed als alle middelbare scholen in de regio hebben hun deuren gesloten. Leerlingen werden voor 13.00 uur naar huis gestuurd. Ook blijven veel andere gebouwen gesloten. Zo is het Servicepunt Eerbeek van de gemeente Brummen in de avonduren niet open. 

Blijf binnen

Zondag werd het advies al gegeven om thuis te werken wanneer dit nodig is. Er wordt een hele zware avondspits verwacht. Om dit iets te kunnen beperken wordt geadviseerd niet de weg op te gaan. 

De verwachting is dat er verspreidt over de regio 10 centimeter valt. 

De 'wereld' kleurt wit.
© LGLD

 

 

Bekijk ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.