Vele middelbare scholen sluiten eerder de deuren door verwachte sneeuw
Maar let op, ook bij daglicht is het glad.

Vele middelbare scholen sluiten eerder de deuren door verwachte sneeuw

Door het voorspelde slechte weer sluit het Baudartius college  en het Isendoorncollege in Zutphen eerder hun deuren. Bijna alle andere middelbare scholen in de regio deden dit ook. 

Leerlingen van het Baudartius mochten al later beginnen. "Zodat ze met daglicht van huis konden en zodat wij de tijd hadden om de situatie in te schatten" legt de directeur uit. 

Het wordt maar een kort schooldagje voor de scholieren. Ze mogen namelijk om 12.00 uur weer richting huis. Dit zodat ze thuis zijn voordat code oranje van kracht gaat, wat vanmiddag om 14.00 uur het geval is. Ook bij het Isendoorncollege gaan ze eerder richting huis. Vanaf 12.20 vervallen daar alle lessen. Bij de Vrije School (middelbaar) mogen de leerlingen om 12.30 naar huis. Het Stedelijk geeft alle leerlingen om 12.00 uur vrij.

Niet alleen middelbare scholen sturen hun leerlingen naar huis. Ook de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) laat alle college's na 12.00 uur vervallen en adviseert studenten om zo snel en veilig mogelijk naar huis te gaan.. 

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.