Kijk terug | Sneeuw ontregelde de zondag

Kijk terug | Sneeuw ontregelde de zondag

Een flinke sneeuwbui trok zondag over onze regio. Zoals voorspeld was had dit flinke impact op het dagelijkse leven. 

In de hele regio sneeuwde het flink. Op verschillende plekken werd 14 centimeter sneeuw gemeten. 

Lees verder onder de livestream...

Voor de hele provincie, en andere delen van het land, was code oranje van kracht. Pas in de avond werd teruggeschaald naar code geel. Het KNMI adviseerde om niet de weg op te gaan als dit niet hoeft. De ANWB zette extra krachten in om mensen met pech op de weg te helpen. Echter zijn in de regio geen ongelukken gebeurd. Vooral op de Veluwe was het gevaarlijk glad. Een groot deel was ook afgezet. De NS heeft, op de eerste dag van de nieuwe dienstregeling, minder treinen ingezet. 

Lees verder onder de foto...

De sneeuw die in de regio viel.
© Buienradar

Sneeuwjacht

Door de matige tot vrij krachtige wind ontstond er sneeuwjacht. De VID waarschuwde voor windstoten van 75 kilometer per uur. Sneeuwjacht is sneeuw die door de wind wordt voortgejaagd. Het is erg hinderlijk. Bij harde wind levert sneeuw de grootste problemen. Helemaal als het dan ook vriest. Bij een krachtige tot harde wind, windkracht 6 of 7, is tijdens sneeuwval sprake van een sneeuwjacht.

Nieuwe week

De nieuwe week begint ook met sneeuw. Zondag op maandagnacht valt er opnieuw sneeuw. Dit betekent dat je moet uitkijken op de weg, en dat er een drukke spits verwacht wordt. Vooral in de middag weer veel sneeuw vallen. De voorspelling is dat er vanaf 13.00 uur zo'n 10 centimeter sneeuw valt. WeerPlaza voorspelde dat de kans aanwezig is dat in de middag code rood afgegeven gaat worden. 

Rijkswaterstaat en ProRail raden aan om thuis te werken als dit kan.

In Brummen werd 14 centimeter sneeuw gemeten.
© LGLD

 

 

Bekijk ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.