Politie vermoedt brandstichting in Zutphense flat

  • Brand
  • 07 december 2017 - 08:25

ZUTPHEN - De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand, die maandag op dinsdagnacht woedde in een flat in Zutphen. Maar ze hebben wel een vermoeden. 

Het korps spreekt hun vermoeden uit dat het om brandstichting gaat. Echter is het nog niet helemaal bewezen. Tijdens de brand zelf sprak een buurtbewoner hetzelfde vermoeden al uit. "Dat zal vast in de fik gestoken zijn. Zo gaat dat altijd hier" riep hij. 

Ziekenhuis

De brand woedde in het trappenhuis van de flat aan de Aert van Nesstraat in Zutphen. Hierdoor konden bewoners moeilijk naar buiten. Enkele bewoners zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis omdat ze rook ingeademd hadden. Ook moest de brandweer een bewoner en huisdieren redden met een hoogwerker. 

Schoonmaak

De brand begon vlak na middernacht. Zo'n anderhalf uur later had de brandweer de brand onder controle. Niet alle bewoners van de flat konden terug naar hun huis, en moesten de rest van de nacht doorbrengen in een hotel. Ook de dagen na de brand moesten zij daar nog even blijven. Op dit moment kunnen de bewoners mondjesmaat weer naar huis. De appartementen moesten radicaal schoongemaakt worden. 

 

 

Lees ook: 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.