Felle brand schudde Zutphense flat wakker

Felle brand schudde Zutphense flat wakker

In Zutphen woedde maandagavond een grote woningbrand in een flatgebouw aan de Aert van Nesstraat, vlak tegenover de brandweerkazerne. De brand woedde in het trappencomplex, waardoor bewoners moeilijk naar buiten konden. De brandweer haalde bewoners met een hoogwerker van de balkons af.

Een bewoner vertelt hoe hij uit zijn bed werd gehaald. Lees verder onder de video...

De hele flat is geëvacueerd. Ambulancepersoneel was aanwezig om de gezondheid van bewoners te controleren. De hulpdiensten schaalden al snel op naar een 'grote' brand, mede vanwege de locatie van het vuur.

Huisdieren

"De brandweer klopte op de deur om ons wakker te maken. Toen moesten we zo snel mogelijk onze flat uit. Ik lag net te slapen" vertelt één van de bewoners. Ook huisdieren werden uit de flat gehaald. Enkele bewoners zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Huisdieren die geëvacueerd moesten worden zijn elders ondergebracht. 

Lees verder onder de foto...

© Nieuwstip / Roy VS

 Omstreeks iets voor 01.30 uur meldde de VNOG dat de brand meester is, de wongingen worden geventileerd door de brandweer. Het is nog onbekend wanneer de bewoners terug mogen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.