Nieuwe stichting wil einde brengen aan "versomberd vrijetijdsaanbod in Brummen"

Nieuwe stichting wil einde brengen aan "versomberd vrijetijdsaanbod in Brummen"

Voor veel jongeren is Brummen niet het dorp waar het meeste te beleven is. Daar wil de nieuwe stichting United Base Events (UBE) verandering in gaan brengen. De stichting is opgezet door een groep jongeren, zonder hulp van de overheid. 

Door de oprichting van Stichting United Base Events (UBE), komt er een einde aan het versomberde vrijetijdsaanbod voor de jeugd in de omgeving van Eerbeek, denken de oprichters. "UBE gaat vanaf februari 2018 weer nieuw leven blazen in het enigszins verpieterde nachtleven van de jeugd, door middel van het organiseren van onder andere Hardstyle evenementen zowel voor de jeugd als met de jeugd samen" aldus Rein Arnoldussen, een van de oprichters. 

Hardstyle

"Stichting United Base Events is opgericht toen drie young-proffesionals in de evenementen wereld, studerende aan de NHTV Academy for Leisure te Breda, de handen in een sloegen om zo alle geleerde theorieën de praktijk in te brengen en hun passie na te streven." Door de muzikale voorkeur van de organisatoren zullen er vooral Hardstyle evenementen georganiseerd worden, maar ook is er ruimte voor andere genres. "UBE vindt het belangrijk dat jong talent gehoord wordt en dat zij een plek hebben waar zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen in datgene waar hun hart sneller van gaat kloppen. Stichting United Base Events wilt verder gaan dan menig evenementorganisatie doet."

Talentbegleiding

Arnoldussen gaat verder: "Stichting United Base Events wilt verder gaan dan menig evenementorganisatie doet. Zo willen wij meer doen dan bijvoorbeeld een DJ-contest houden voor onbekend of opkomend talent. Wij willen mensen die zich, verder, willen ontwikkelen in bijvoorbeeld evenementorganisatie, stage design, evenementen support/horeca, etc. een kans bieden om dit te doen onder begeleiding van en in samenwerking met ons. Wij willen, nieuwe, initiatieven opgezet door de jeugd, begeleiden en ondersteunen in de brede zin. Dit kan op het gebied van het delen van kennis en ervaringen, het ondersteunen van de jonge organisaties, maar ook op financieel gebied. UBE wilt dat stapje dat vele niet durven te nemen, toch maken om zo unieke kansen te creëren."

Vorig jaar organiseerde United Base Events hun eerste evenement in de regio, dit was Brummen Ontspoort. Daarna werd het even stil rondom de stichting om alle 'puntjes op de i' te zetten. Nu zijn ze officieel van start gegaan. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.