Politie erkent drugscriminaliteit op Zutphens bedrijventerrein

Politie erkent drugscriminaliteit op Zutphens bedrijventerrein

De politie weet van de drugscriminaliteit die leeft op het Zutphense bedrijventerrein. Dat meldt het college na aanleiding van vragen in de gemeenteraad. 

Uit eerdere artikelen op deze nieuwswebsite bleek dat ondernemers en omwonende erg veel overlast ervaren rondom drugsdealers op De Mars. Fractie Pepers en Verwoort stelde eerder vragen aan de burgemeester over dit onderwerp. Zij hebben deze week antwoord gegeven. 

'Niet erger dan op andere plekken'

"Het is bij de politie bekend dat er sprake is van het dealen van drugs op De Mars. De politie reageert op alle meldingen die hierover binnenkomen. Het aantal meldingen in 2017 (tot 10 oktober) vertoont geen opvallende toename ten opzichte van voorgaande jaren en vertoont ook geen opvallend onderscheid ten opzichte van andere delen van Zutphen" luidt het antwoord van het college. 

De beantwoording gaat verder: "In de mutaties komen 5 zaken voor: 4 keer het vervaardigen van drugs en 1 keer het aantreffen van drugs. Onder het vervaardigen van drugs moet worden verstaan: aantreffen van restanten van een hennepkwekerij en het aantreffen van kweekbenodigdheden voor inrichting van een hennepkwekerij. Daarvan hebben drie constateringen betrekking op de uitkomsten van één controle op één locatie. In het geval van het aantreffen van drugs ging het om het bezit van een gebruikershoeveelheid softdrugs. Er is op grond hiervan geen aanleiding om extra politie inzet te plegen op het dealen van drugs specifiek op De Mars. De politie neemt dit in de reguliere aanpak op."

Prioriteit

Maar wel wil de gemeente meer gaan doen tegen drugshandel. Dit is een van de prioriteiten in het veiligheidsbeleid van gemeente en politie, ook voor komend jaar melden ze. "Er wordt samen met de politie gekeken naar de wijze waarop de aanpak geïntensiveerd kan worden. Onlangs heeft de burgemeester daartoe nog nieuw Damoclesbeleid (sluiten van panden bij drugshandel) vastgesteld en wordt in samenwerking met de partners uitvoering gegeven aan het hennepconvenant."

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.