'Politie doet weinig aan drugshandel op bedrijventerrein De Mars'

'Politie doet weinig aan drugshandel op bedrijventerrein De Mars'

Drugscriminaliteit op bedrijventerrein de Mars, dat het er gebeurt is geen geheim. Maar volgens één bewoner van een woonschip in de buurt van het bedrijventerrein wordt er weinig moeite gedaan om het op te lossen.

Na aanleiding van het artikel op deze nieuwswebsite nam deze bewoner, die wenst anoniem te blijven, contact op met ons. “Het is nog steeds niet opgelost. De politie houdt het na mijn idee wel wat meer in de gaten sinds jullie artikel. Alleen lijkt het alsof ze de boel meer opjagen” legt hij uit. 

Zorgen

Ondernemers, en nu dus ook omwonende, gaven aan zich zorgen te maken om de dealers op het bedrijventerrein. “Ze kunnen ook aan harddrugs komen. Dus vast ook aan andere dingen. Ik wil graag met een veilig gevoel de toko kunnen afsluiten ’s avonds” vertelde een ondernemer. Veilig voelen ze zich niet: “Maar volgens mij willen zij daar ook zo snel mogelijk weer weg.”

"Ik kijk er al vier jaar tegenaan hier"
Bewoner woonschip

“Ik heb het idee dat de politie dit in stand houdt, omdat ze er totaal niet tegen willen optreden. Ze lijken het juist van het bedrijventerrein af te sturen, en dan komt het dus bij de haven terecht waar ik woon.” Bang voor deze lui is hij niet: “Ik kijk er al vier jaar tegenaan hier. En oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam, die lui pik ik er dus zo uit.” 

Pakketjes

Niet alleen de politie lijkt het op zijn beloop te laten: “Ik heb ook contact met de gemeente gehad. Maar die trekken zich daar ook niks van aan.” En dat terwijl het probleem volgens hem niet extreem groot is: “Het probleem is helemaal niet extreem groot. Het gaat denk ik om zo’n twintig auto’s en wat scooters. Ze geven elkaar pakketjes heen en weer. Maar extreem veel mensen zijn dit nou ook weer niet.” 

De politie zelf kan alleen vertellen dat er “geregeld en veel gesurveilleerd wordt.” Dat ze de dealers een andere kant op sturen willen ze niet toegeven. 

Politieke aandacht

Het nieuws heeft ook de politiek bereikt. Fractie Pepers en Verwoort stelde na aanleiding van het vorige artikel vragen in de gemeenteraad. De vraag aan het college was of zij dit herkende, enanders willen gaan onderzoeken wat er gaande is. De vraag werd afgesloten of de raad hierover geinformeerd kon worden. In oktober zou de politieke partij antwoord krijgen, meldt fractievoorzitter Adjan Pepers. Echter hebben zij deze tot op heden nog niet gekregen. Pepers geeft aan dat hij maandagavond opnieuw de vraag gaan voorleggen aan de burgemeester, die veiligheid in haar portefeuille heeft. 

 

 

Lees ook: Hoe drugsdealers zich nestelen op het Zutphense bedrijventerrein

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.