'In Brummen begint het vuurwerk al vroeg'

'In Brummen begint het vuurwerk al vroeg'

In Brummen wordt al relatief vroeg vuurwerk afgestoken. En dan zijn het vooral ‘die harde knallen’. Dat melden Brummenaren na rondvraag van deze nieuwswebsite. 

In Zutphen en Lochem is het stukken minder. Daar heeft 23% (Zutphen) en 16% (Lochem) van de ondervraagde mensen in oktober al last van vuurwerk. In Brummen is dit meer dan de helft, namelijk 57%. “Vooral rondom Park ’t Goor en bij de Viaduct wordt er al snel geknald. Zo te horen is het vooral illegaal vuurwerk” aldus Greetje (62). 

Wintertijd

Het vuurwerk begint volgens de Brummenaren vooral rondom de wintertijd. Dit omdat de avond dan eerder valt. “Wanneer het aan het begin van de avond al donker is kun je de donder er op zeggen dat ze weer gaan knallen” merkt Daniel (32). 

Vuurwerkvrije zone’s 

Veel inwoners van Brummen willen vuurwerkvrije zone’s, dat blijkt uit zowel navraag van LokaalGelderland maar ook uit de uitslag van het inwonerspanel van Brummen, genaamd Brummen Spreekt. Door goede ervaringen vind de gemeente vuurwerkvrije zone’s niet nodig rondom de jaarwisseling. De gemeente Brummen geeft aan de vraag van de bewoners begrijpelijk te vinden maar niet noodzakelijk. Wel gaat de gemeente, in overleg met de politie, zich sterker inzetten op toezicht en handhaving tijdens de jaarwisseling.

Controle 

Net als in de rest van de regio controleert de politie op vuurwerk, en nemen ze klachten serieus. Op plekken waar veel klachten vandaan komen wordt volgens hen vaker gecontroleerd. 

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.