Krijgt Zutphen gratis WiFi in de binnenstad?

Krijgt Zutphen gratis WiFi in de binnenstad?

De Zutphense CDA-fractie pleit voor gratis wifi in de gemeente. Dit omdat het Europees Parlement geld vrijgemaakt heeft voor gemeente die dit willen faciliteiten. 

CDA-raadslid Heins Brunsveld geeft toelichting op hun Facebookpagina. “Volgens cijfers van het CBS had in 2016 gemiddeld 6,6% van de Nederlandse bevolking geen toegang tot internet. Voor onze gemeente komt dit neer op ruim 3.000 inwoners. Voor een open lijn met de rest van de wereld mag het volgens de CDA-fractie niet uitmaken waar je woont of hoeveel je verdient. Bovendien is toegang tot internet volgens het CDA ZW tegenwoordig een basisbehoefte.”

WiFi4EU

Binnenkort kunnen gemeenten in Europa gratis wifi aanvragen voor het centrum van hun stad of dorp. Dit is de richtlijn voor het WiFi4EU-plan. Er is 120 miljoen euro ter beschikking gesteld voor gratis wifi op bijvoorbeeld grote pleinen. 

“De verwachting is dat de gelden uit het fonds snel vergeven zullen zijn. Het is daarom voor Zutphen van belang om er snel bij te zijn. De CDA-fractie heeft het college hiertoe opgeroepen” aldus het Zutphense raadslid.

In Zutphen wordt de laatste tijd steeds meer aandacht besteed aan WiFi. Zo heeft de historische pomp die sinds een tijdje in het centrum staat een WiFi-hotspot gekregen. Ook de fontein op de Overwelving heeft WiFi.

 

 

Lees ook: Zutphen krijgt haar oude waterpomp terug, maar dan wel met WiFi

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.