Zutphen krijgt haar oude waterpomp terug, maar dan wel met WiFi
Waar de pomp komt.

Zutphen krijgt haar oude waterpomp terug, maar dan wel met WiFi

De oude waterpomp wordt teruggeplaatst op de Groenmarkt in Zutphen, althans een replica ervan. Maar teruggaan in de tijd is natuurlijk een beetje eng, daarom komt er wel een wifi-hotspot in de pomp. 

Maandag 2 oktober wordt de pomp, genaamd ‘Prins van Oranje’ geplaatst. Deze week zijn de voorbereidingen op de werkzaamheden al gestart. Tijdens de herinrichting van de Groenmarkt, in 2015, werd de waterput van ruim 200 jaar oud herontdekt. Vroeger was dit de plek om aan je water te komen. En deze pomp moest volgens velen terug komen. Daarom gaat dit ook gebeuren.

Lees verder onder de visual...

Net als vroeger, met WiFi

De pomp is tot 1925 in gebruik geweest. En omdat er, voor zover bekend, toen nog geen WiFi was is dit een van de verschillen. Ook komt het water nu uit de waterleiding. Zodat het schoon water is, en je het ook echt kan drinken.

Wie rustig van de pomp wil genieten kan dat doen op een bakje vlakbij. Maar een bankje is natuurlijk geen bankje zonder een usb-aansluiting. Ook deze is namelijk beschikbaar.

Echter wekt de pomp toch een nostalgisch gevoel op bij de bezoekers. Want kun je het nog herinneren, de tijd dat je nog geen 4G en powerbank had?

 

 

Lees ook: Binnenkort staat hij er: de nieuwe oude pomp op de Groenmarkt

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.