Dit zijn de leerkrachten die staken
Leerkrachten in Den Haag.

Dit zijn de leerkrachten die staken

Basisschoolleerkrachten uit de regio staken vandaag! Een dag lang geen les, en dat betekend dat de kinderen thuis zitten. 

Volgens de onderwijsbond is het vandaag in zo’n 90% van alle scholen stil. In Den Haag worden zo’n 30.000 basisschoolleraren verwacht, waaronder velen uit de regio. Met de bus vanuit Zutphen vertrekken de leerkrachten naar het Zuiderpark. De manifestatie daar begint om 11.30 uur en duurt tot 14.30 uur. Daarna worden de leerkrachten onder begeleiding van politie weer teruggebracht. 

Lees verder onder de kaart…

Wat willen de leraren bereiken? 

Meer geld en minder werkdruk. De actievoerders pleiten voor 1,4 miljard euro waarvan minimaal 900 miljoen voor de salarissen van leerkachten is bedoeld. Met het overige geld moet de werkdruk verlicht worden door bijvoorbeeld onderwijsassistentes aan te nemen of kleinere klassen te maken. 

Krijgen de leerkrachten salaris tijdens het staken? 

Niet op alle scholen krijgen de leerkachten doorbetaald. Maar op de scholen die van Archipel zijn wel, vertelde voorzitter Sjaak Scholten: “Wij doen niet moeilijk over het salaris, dat wordt gewoon betaald.” Ook wordt er aan de kinderen gedacht: “Kinderen op de scholen mogen niet de dupe worden van een staking. “Daarom zoeken scholen bij prikacties, een eventuele staking of oproep tot sluiting van de school naar oplossingen om kinderen, indien nodig, op te vangen op de school.”

Werken vanuit huis

Ouders moeten vandaag ook een oplossing zoeken omdat de kinderen thuis zijn. Zo ook de bekendere Gelderse, de ochtendhost van Radio Gelderland zit met hetzelfde probleem, maar die heeft besloten thuis te werken. Tussen 6 & 9 uur maakte ze haar radioshow vanuit haar woonkamer, samen met haar kinderen. 

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.