Staakt de school van mijn kind 5 oktober ook?
Archieffoto.

Staakt de school van mijn kind 5 oktober ook?

Op 5 oktober gaan vele basisschoolleraren hun werk neerleggen. Dat hebben de onderwijsvakbonden AOB en CNV opgeroepen. Maar welke scholen sluiten echt een dag hun deuren? 

"Kinderen op de scholen mogen niet de dupe worden"
Sjaak Scholten (Archipel)

Veel scholen die wij gesproken hebben weten het nog niet. Scholengemeenschap Archipel, die vele scholen hebben in de regio, hebben wel een duidelijk: “Het ziet er naar uit dat al onze scholen gesloten zullen zijn op 5 oktober. Het is immers een zaak van de medewerkers zelf, maar het ziet er naar uit dat het grootste deel van de medewerkers wil staken” vertelt Sjaak Scholten, voorzitter van Archipel. 

Salaris 

Een van de redenen dat scholen niet willen staken is dat ze die dag geen salaris krijgen. Maar daar hoeven ze bij Archipel-scholen niet bang voor te wezen: “Wij doen niet moeilijk over het salaris, dat wordt gewoon betaald.” Ook wordt er aan de kinderen gedacht: “Kinderen op de scholen mogen niet de dupe worden van een staking. “Daarom zoeken scholen bij prikacties, een eventuele staking of oproep tot sluiting van de school naar oplossingen om kinderen, indien nodig, op te vangen op de school” licht de voorzitter toe.

Staakt de school van jouw kind? Laat het ons weten via [email protected]

 

 

Lees ook: Geen juf of meester voor de klas op 5 oktober

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.