Computer zorgt voor grote brand in Zutphense binnenstad
De brandweer sloeg het raam van de kapperszaak in.

Computer zorgt voor grote brand in Zutphense binnenstad

In de binnenstad van Zutphen woedde zondagavond een grote brand in een kapsalon. De brand is ontstaan door een computer. Niemand is gewond geraakt. 

Lees verder onder de video...

Een half uur na de eerste melding was de brand meester. Er kwam veel rook uit het pand. De brandweer moest naar binnen om het vuur te bestrijden. In eerste instantie werd er gedacht dat er nog mensen in het pand zaten. Brandweermannen doorzochten het hele pand, maar er bleek niemand in de bovenwoningen te zijn. 

Lees verder onder de foto...

© LGLD

Schade

De brandweer ventileert het pand. De schade is groot zijn er is "veel rookschade, altijd waterschade en de ruit ligt eruit" vertelt  René van der Neut, persvoorlichter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). “Vooralsnog lijkt het erop dat een computer de oorzaak is” vertelt de persvoorlichter. De bovenbewoners kunnen over enkele dagen hun huis weer in. Vermoedelijk zal de kapsalon aankomende week nog niet openen.  

Veel mensen kwamen kijken bij de inzet van de hulpdiensten. Omdat de brand in de binnenstad was rukte de brandweer direct al groot uit. (Lees hier waarom)

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.