Wat je moet weten voordat dinsdag 19 september begint

Wat je moet weten voordat dinsdag 19 september begint

Goedemorgen! De dag is weer begonnen. Voordat je de deur uit gaat, nog even nalezen wat er allemaal gebeurd is dit weekend in de regio.

'Altijd bereikbaar zijn voor je baas moet niet kunnen'

De scheiding tussen je werk en je privéleven wordt steeds kleiner. 's Avonds na het eten toch nog even de werkmail checken om te kijken of die ene collega nog heeft geantwoord. Of het telefoontje van de baas in je vrije weekend toch opnemen. Die continue stroom aan informatie en communicatie kan negatief uitpakken. Meer stress, vermoeidheid en uiteindelijk zelfs een burn-out kunnen de gevolgen zijn. "Grenzen op het gebied van werktijden vervagen en zorgen ervoor dat je op je vrije momenten wordt benaderd door je werk." vertelt fysiotherapeut Eveline Bosselaar aan NU.nl. 

Lees verder...

Zutphense gemeenteraad gaat spreken over uitgaansgeweld

Uitgaansgeweld moet de kop ingedrukt worden. Maar hoe kan dit het beste? Camera’s plaatsen? Meer handhaving? Of is er toch een andere optie? De gemeenteraad van Zutphen gaat hier donderdagavond over praten. In een speciale forumvergadering, in de Burgerzaal, wordt gesproken over het onderwerp. Zaterdagavond werd weer pijnlijk duidelijk dat het uitgaansgeweld tijdens stap-nachten steeds heftiger wordt. Er werd toen iemand neergestoken nabij het station van Zutphen. Dat het heviger wordt merkt ook de politie:  “Het is het werk van de politie, agenten zijn getraind om daarmee om te gaan. Natuurlijk is het soms heftig, maar opvallende en heftige incidenten zullen niet direct leiden tot een andere aanpak” vertelde een woordvoerder eerder. 

Lees verder...

Heeft Zelhemse BSO veel geluk? 

De buitenschoolse opvang (BSO) van Markant in Zelhem krijgt mogelijk deze week al een vergunning. Wanneer de controles door de brandweer en de GGD positief uitpakken, staan de betrokken instanties klaar om met spoed de vergunning te verlenen. De zaak kwam afgelopen week aan het rollen toen bleek dat de kinderen al sinds begin augustus illegaal worden opgevangen omdat er geen vergunning is. Volgens burgemeester Marianne Besselink is er geen vergunning aangevraagd, maar Markant spreekt dat tegen en zegt dat er per mail een aanvraag is verstuurd.

Lees verder...

En dan nog het weer...
De dag begint met dichte mist. Aubomobilisten worden gewaarschuwd, en moeten goed opletten. Verder vandaag gaan we de zon zien. Regen staat niet op de planning, het wordt zo’n 17 graden. Morgen zien we hetzelfde weerbeeld, maar dan met wat meer bewolking.

Fijne dag!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.