Expert vindt Oude IJsselbrug laten schilderen door vrijwilligers 'not done'

Expert vindt Oude IJsselbrug laten schilderen door vrijwilligers 'not done'

De directeur van werkgeversorganisatie OnderhoudNL, Okke Spruijt, reageert vol ongeloof op het feit dat de gemeente Zutphen vrijwilligers de Oude IJsselbrug laat schilderen. Dinsdag 19 en woensdag 20 september pakken burgers de kwast om de brug ‘af te maken’. 

“Ik kan me niet voorstellen dat dit serieus is en dat een vergunningverlener hiermee instemt”, zegt Spruijt tegen de website CoBouw. “En als dat wel zo is, dan zal het verven blijven en niet schilderen voor behoud.” De directeur is er zeker van dat het inzetten van vrijwilligers het resultaat niet ten goede doet. 

'Ga een jeugdhonk schilderen'

Spruijt ziet liever dat de bevolking een jeugdhonk of iets anders kleins gaat schilderen. En niet een groot infrastructureel object. “Of nog beter leg per persoon twee euro neer, dan kunnen schilders het uitvoeren. Hiermee zeg je eigenlijk: het maakt niet uit wie de brug onderhoudt. Wat mij betreft is deze oplossing een brug te ver.”

Kosten

De gemeente gaf eerder al aan dat het niet door vrijwilligers wordt gedaan omdat er anders geen geld voor is. Het bedrag is namelijk even hoog als anders. "Een paar extra handjes zorgt niet voor een kostenverlaging” verklaarde de gemeente eerder in een Q&A. Ook is er begeleiding uit professionele hoek: “Er wordt budget vrij gemaakt, de veiligheid van deelnemers wordt gegarandeerd en er komt natuurlijk professionele begeleiding." 

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.