Waarom is de Oude IJsselbrug in Zutphen maar half geschilderd?
De ene kant is wel \'af\' en de andere niet.

Waarom is de Oude IJsselbrug in Zutphen maar half geschilderd?

Het is een vraag waar veel Zutphenaren mee zitten: waarom is de Oude IJsselbrug tijdens de renovatie maar half geschilderd? Er werd gesuggereerd dat het geld op was, maar dat spreekt de gemeente nu tegen.

"Reden voor het niet schilderen van een gedeelte van de brug is niet omdat er geen geld meer is. Het was simpelweg nooit onderdeel van het geplande schilderwerk. Dit gedeelte van het schilderwerk is prima en kan nog een hele tijd mee." legt een woordvoerder van de gemeente uit. Wel is, nu het werk is afgerond, het geld wel op. "Zou de raad bijvoorbeeld willen dat ook het goede schilderwerk toch wordt overgeschilderd, dan zal er budget moeten komen."

Politiek

Of de gemeenteraad dat wil, is een goede vraag. Burgerbelang stelt in ieder geval vragen over het onderhoud aan de brug. Ze betreuren het dat de gemeente niet duidelijk is geweest over dat een gedeelte van de brug niet geschilderd zou worden.

"Is het college het met ons eens dat de werkzaamheden aan het statische deel van de brug als slordig en onaf overkomen omdat de reparaties van roest met een lichtere kleur zijn overschilderd?"
Burgerbelang Zutphen Warnsveld

Daarnaast willen ze weten waarom deze keuze uberhaupt is gemaakt, en wat het gaat kosten om de brug alsnog 'af te maken'. Het is 'slordig en onaf' stelt de partij. Mede omdat verroeste delen van het gedeelte wat niet geschilderd is, wel zijn 'aangestipt', in een lichtere kleur.

Oproep

Daarnaast vinden Zutphenaren het belachelijk dat de brug maar half is voorzien van een nieuwe kleur. Op Facebook werd zelfs een 'evenement' opgezet: 'Oude IJsselbrug schilderen'. De gemeente raadt het echter sterk af, omdat het gevaarlijk is.

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.