Gevonden V1 Zutphen tot ontploffing gebracht

Gevonden V1 Zutphen tot ontploffing gebracht

De V1 raket die woensdag in De Hoven gevonden is werd donderdagmiddag tot ontploffing gebracht. 

Het explosief lag naast de Oude IJsselbrug in de Uiterwaarden. De EOD (Explosieve opruimingsdienst defensie). Er kwam veel publiek af op de explosie.

Treinverkeer

Het treinverkeer werdt niet platgelegd meldde ProRail. Wel werden de machinisten geïnformeerd. "Zodat ze niet schrikken en weten wat er gaande is" aldus een woordvoerder. "Vermoedelijk zullen zij dat rond dat tijdstip omroepen in de trein. Om te zorgen dat ook reizigers niet schrikken van de eventuele knal." Ook zijn de naastgelegen huizen niet ontruimd. 

Ramptoeristen

Onderzoekers melden niet te spreken zijn over mensen die polshoogte kwamen nemen woensdag. Enkele fotograven zouden vlak na de vondst vanuit het riet bij de IJssel foto’s gemaakt hebben. En dit is volgens hen uit den boze. Ook burgers werden op afstand gehouden. "Je kunt niet dichtbij komen. En je wordt weggestuurd. Dus een kijkje nemen heeft weinig nut” vertelde een agent eerder. 

Zijn er meer?

Nadat de bom tot ontploffing gebracht is worden alle brokstukken opgeruimd. De kans dat er nog een explosief gevonden wordt is volgend een medewerker van de EOD aanwezig. Dit omdat er nooit gebouwd is in de Uiterwaarden. En daarom de explosieven die er eventueel kunnen liggen nooit gevonden zijn. Omdat er nu, voor het eerst na de oorlog, werkzaamheden zijn is de kans aanwezig dat er meer gevonden wordt. 

 

 

Bekijk ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.