Toch geen avondvierdaagse in Zutphen door weersvoorspelling
De avondvierdaagse in 2013.

Toch geen avondvierdaagse in Zutphen door weersvoorspelling

De avondvierdaagse ging maandagavond door het warme weer en de voorspellingen niet door. De Nederlandse Wandelbond gaf het advies om de eerste avond af te gelasten.

Het KNMI had code geel afgegeven voor het hele land vanwege de kans op onweer. "Daarom kijken we eind van de middag wat de verwachting is, dan nemen we een besluit" vertelde een woordvoerster van de organisatie eerder. Vorig jaar moest de organisatie ook al een dag afgelasten. En dit jaar dus ook

"Helaas hebben we moeten besluiten om vanavond niet te starten! We volgen hiermee het besluit van de wandelbond. Op dit moment is er nog niet veel te zien op buienradar, maar onweer kan snel opkomen. Net zoals vorig jaar kiezen we voor de veiligheid van de kids, begeleiders en vrijwilligers!" schrijft de wandelvereniging op Facebook. 

Basisschool de Scheperstee in Warnsveld liet via Facebook al weten maandag niet mee te doen met de avondvierdaagse. De school heeft besloten het advies van de Wandelbond op te volgen "met het oog op de veiligheid van de kinderen". Van andere basisscholen is het nog niet bekend of ze niet meelopen.

In eerste instantie zou de eerste dag wel doorgaan.

 

 

Lees ook: Avondvierdaagses in Zutphen ging niet door; die in Hummelo wel

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.