Avondvierdaagses in Zutphen ging niet door; die in Hummelo wel
De vierdaagse in Hummelo.

Avondvierdaagses in Zutphen ging niet door; die in Hummelo wel

De avondvierdaagses in Zutphen ging niet door maandagavond dankzij de weersvoorspellingen. In Hummelo werd wel gewoon gelopen. 

Zutphen
De avondvierdaagse in Zutphen gaat door het warme weer en de voorspellingen niet door. Dat liet de organisatie maandagmiddag weten. De Nederlandse Wandelbond gaf het advies om de eerste avond af te gelasten. "Helaas hebben we moeten besluiten om vanavond niet te starten! We volgen hiermee het besluit van de wandelbond. Op dit moment is er nog niet veel te zien op buienradar, maar onweer kan snel opkomen. Net zoals vorig jaar kiezen we voor de veiligheid van de kids, begeleiders en vrijwilligers!" schrijft de wandelvereniging op Facebook. In eerste instantie zou het wel doorgaan.

Lees ook: Toch geen avondvierdaagse in Zutphen door weersvoorspelling

Hummelo
In Hummelo ging de vierdaagse wel gewoon door. "We houden heel veel rekening met het weer", zei Nicky Greven van Dorpshuis Hummelo tegenover REGIO8. "We houden continu Buienradar in de gaten om te zien hoe het de Achterhoek vergaat", vertelde Greven. Mocht het risico op onweer bijvoorbeeld te groot worden, zou er rond 17:00 uur een bericht uitgaan. "Dit communiceren wij aan het eind van de middag via Facebook. Dat zal tijdig zijn, zodat mensen niet zonder informatie van huis gaan." De voorzorgsmaatregelen waren gelukkig niet nodig. 

Lees ook: Ook avondvierdaagse Hummelo houdt rekening met weer

Het RIVM had maandag wel waarschuwing afgegeven voor SMOG in de regio. Dit was het ergste in de Achterhoek. 

Lees ook: RIVM waarschuwt voor smog; vermijd zware inspanning

Met het voorspelde 'noodweer' viel het mee maandagavond. In zowel Zutphen als Hummelo is er in de vierdaagse uurtjes geen druppel uit de lucht gevallen. Zutphenaren spraken hun onvrede uit over de organisatie. Wat zij ook al deden toen bekend was dat 'wel' door zou gaan. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.