Sportclub Brummen schopt ruzie met gemeente over privatisering
Archieffoto.

Sportclub Brummen schopt ruzie met gemeente over privatisering

Sportclub Brummen is boos op de gemeente. Dit omdat zij niet te spreken zijn over hoe de raad de privatisering ‘afgewimpeld’ heeft. 

In een brief over het handelen van de gemeente beschrijft de club hoe de gemeente in clinch zou liggen met de club. “Een jaarlijks terugkerend fenomeen is het onderhoud van de velden (2 natuurgrasvelden en 1 kunstgrasveld). Vaak een punt van grote zorg en heftige discussies. De huidige staat van de natuurgrasvelden laat absoluut en bij herhaling te wensen over: hobbelig, met kuilen, onvoldoende gemaaid en bemest. De onderhoudsgroep van Sportclub Brummen heeft op 9 mei jongstleden aangegeven niet langer werkzaamheden te kunnen en willen verrichten” lichten ze toe. 

De sportclub betaalt volgens lokale media ook de huur niet meer. 

Naïef? 
De moraal van hun verhaal is dat ze het idee hebben dat ze vier jaar lang nutteloos hebben zitten praten. Ze hebben namelijk vele gesprekken gevoerd: “Een situatie van bieden en loven kenmerkte de sfeer in deze gesprekken. Uiteindelijk werd er op ambtelijk niveau onder enig voorbehoud overeenstemming bereikt over het bedrag dat beschikbaar zou kunnen komen. Voor Sportclub Brummen als gesprekspartner zag dit laatste aanbod er zodanig uit dat men bereid was om daarmee naar de ledenvergadering te gaan en daar voor te leggen. Onlangs bleek dat het College in haar onmetelijke wijsheid had besloten om in de huidige begrotingsperiode niet te privatiseren! Het geld was op. Dan komt de klap op de vuurpijl als eind april 2017 de coalitievormende partijen een Collegevoorstel verwerpen.”

"...het gemeentebestuur vindt het gepast eerst het gesprek met de vereniging zelf te voeren"
Woordvoerder gemeente Brummen

Geen privatisering 
De woordvoerder van de gemeente Brummen legt uit waarom de privatisering niet door gegaan is: “De gemeenteraad heeft eind april een besluit genomen over de privatisering van de buitensportaccommodaties in onze gemeente. Het gaat om de accommodaties die nog in beheer en onderhoud zijn bij de gemeente. De raad heeft na een intensief debat enkele weken geleden dus besloten niet over te gaan tot privatisering van de buitensportaccommodaties door overdracht van de accommodaties in eigendom of erfpacht. Dit vanwege de financiële consequenties. De raad heeft ook besloten om in samenspraak met de betrokken verenigingen de mogelijkheid te onderzoeken van onderhoud in eigen beheer door deze sportverenigingen” aldus de woordvoerder. “Dit binnen de bestaande financiële kaders/mogelijkheden. Het college heeft vernomen dat er  bij een aantal verenigingen teleurstelling is over het raadsbesluit. Hiervoor is ook begrip. Conform de toezegging hierover nodigt het college de zes betrokken verenigingen uit voor een gesprek om het raadsbesluit toe te lichten en met de betrokken vereniging de mogelijkheden te verkennen rondom het onderhoud.” 

Op de inhoud van de brief van de Sportclub wil de gemeente nog niet reageren “het gemeentebestuur vindt het gepast eerst het gesprek met de vereniging zelf te voeren.”

 

 

Lees ook: De gehele brief van de Sportclub

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.