Mishandelde jongens krijgen excuus van politie; zoektocht naar getuigen in volle gang
De straat waar de jongens aangevallen werden.

Mishandelde jongens krijgen excuus van politie; zoektocht naar getuigen in volle gang

De tweeling die vrijdagavond mishandeld is in Zutphen heeft excuus van de politie gekregen. Omdat zij niet snel op de 112-melding af gekomen zijn en later ook weinig meer van zich hebben laten horen. 

"Datgene wat we niet goed hebben gedaan hebben we geprobeerd recht te trekken"
Woordvoerder Politie

Toen de twee vrijdagavond richting hun fiets gingen, nadat zij een festival in de binnenstad bezocht hadden, kwam een groep van zo’n twintig man op ze af. Die stookte de boel op waarom een van de twee jongens vroeg of het niet ‘gezellig kon blijven’. Er werden rake klappen uitgedeeld waardoor een van de jongens 112 besloot te bellen. “Ik drukte zo snel als ik en na al wat klappen te hebben geïncasseerd op het bel icoon” vertelt het 21-jarige slachtoffer. Maar de politie kwam maar niet. 

Hij besloot naar huis te gaan om daar te koelen. Ook de volgende dag was de politie erg onduidelijk. Ze zouden langskomen, maar deden dat niet. En aangifte moest de familie woensdag maar doen. 

"Dat de politie niet goed gehandeld heeft is heel erg"
Moeder van de twee

Sorry!
Na een artikel over het de mishandeling op deze nieuwswebsite heeft de politie de familie zondag excuus aangeboden. Het zou niet op deze manier horen. Ze mochten diezelfde avond nog aangifte komen doen. De politie heeft de familie nogmaals excuus aangeboden en uitleg gegeven. “De surveillance is op de 112-melding afgegaan. Toen duidelijk werd dat beide partijen vertrokken waren is besloten niemand er meer naar toe te sturen” vertelt een woordvoerder van de politie. “Datgene wat we niet goed hebben gedaan hebben we geprobeerd recht te trekken”

De moeder van de twee laat het nu rusten: "Het is nu zaak dat er getuigen gevonden gaan worden. Dat de politie niet goed gehandeld heeft is heel erg. Maar het vinden van getuigen is belangrijker. Daar gaat de politie nu mee bezig."

Getuigen gezocht
Nu de aangifte gedaan is gaat de politie op zoek naar getuigen. Ze hebben zondagavond een Burgernetmail de deur uit gedaan. Ook zal de politie een getuigenoproep doen op social. 

Natuurlijk is het belangrijkste in de zaak dat de dader gevonden wordt. Het signalement is als volgt. De jongen heeft een donkere huidskleur, donkere ogen en kort zwart haar. Hij is slank, tussen de 17 en 20 jaar en sprak keurig Nederlands. Hij droeg die avond een blauwe spijkerjas en een zwarte broek. 

Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844. 

 

 

Lees ook: Jongens worden zwaar mishandeld in Zutphen: Politie geeft niet thuis

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.