Voedselbank nog steeds boos op gemeente

Voedselbank nog steeds boos op gemeente

Voedselbank De Eetketen in Zutphen is boos. En niet sinds kort, al sinds eind mei (lees meer) zijn ze boos op de gemeente. Het loopt zelfs zo hoog op dat de voedselbank dreigt de gemeente voor de rechter te slepen. Volgens de organisatie zou de gemeente te weinig doen aan de laad- en losproblematiek.

Deze problemen zouden veroorzaakt worden door de gemeente zelf. Er is door de gemeente een afvalcontainer geplaatst op de groenmarkt, precies voor de deur van De Eetketen. Daardoor kunnen leveranciers niet meer gemakkelijk bij de ingang komen om voedsel af te leveren. De gemeente heeft hiervoor wel twee parkeerplaatsen omgevormd tot laad- en losplek, maar dat staat enkel aangegeven met een verkeersbord. Volgens Gert Vrieze, voorzitter van de voedselbank, zien mensen dat niet en parkeren vervolgens er gewoon met hun auto. 

"Mensen zetten er gewoon hun auto neer, zonder om te kijken."
Gert Vrieze, voorzitter De Eetketen

"Mensen zetten er gewoon hun auto neer, zonder om te kijken. Onze wagens hebben daardoor vaak geen plek om te parkeren, terwijl er wel boodschappen moeten worden in- of uitgeladen. We hebben daarom om een neerklapbaar hek gevraagd, maar de gemeente lijkt daar niet over te willen praten. Die wil het alleen maar hebben over verhuizen naar een andere locatie. Maar dan vergeten ze dat wij daar in principe geen belang bij hebben." zegt Vrieze tegen De Stentor. Volgens hem wil de gemeente alleen praten over een verhuizing van de voedselbank, niet over een oplossing voor het probleem.

Rechter
De organisatie wil eerst dat het laad- en losprobleem wordt opgelost, vervolgens zijn ze pas bereid te praten over een verhuizing. De gemeente ziet graag dat de voedselbank verhuist omdat omwonenden klagen over overlast. “Zoals het nu gaat, voelt het echter alsof we onder druk worden gezet. Komt die oplossing niet, dan stappen we naar de rechter." De gemeente Zutphen heeft aangegeven in gesprek te gaan.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.