Levensgevaarlijk: Terrasgangers klagen over auto's
Foto ter illustratie.

Levensgevaarlijk: Terrasgangers klagen over auto's

Levensgevaarlijk is het. Auto’s die met dertig kilometer per uur langs overvolle terrasjes rijden. Nu de terrasjes weer vol stromen wordt het steeds gevaarlijker op de Groenmarkt, maar door de drukte ook in de Lange Hofstraat. 

“Waarom mag dit? Auto’s rijden hier net zo hard als in een woonwijk. En dat terwijl direct naast de weg mensen rustig een drankje zitten te doen. Dit is echt te zot voor woorden” aldus een vrouw die rustig een wit wijntje drinkt op de Groenmarkt. Haar man vult aan: “Ach, ik ga me er nu niet druk om zitten maken. De politiek wacht toch tot er doden vallen. Zo is dat al jaren.”

Gedoogd
Terrasjes op de Groenmarkt waren eerder niet toegestaan. Dit omdat het een verkeer-bestemming heeft. Maar sinds vorig jaar wordt het gedoogd door de gemeente Zutphen. “We hebben graag een levendige binnenstad,” vertelde wethouder Coby Pennings vorig jaar, “Geen terrassen is geen bruisende binnenstad. Daarom zijn er omgevingsvergunningen aangevraagd voor de terrassen.”

Ook in de Lange Hofstraat is het gevaarlijk qua verkeer. Omdat het een smalle weg is, met een smalle stoep, gaan veel mensen op straat lopen. Dit mede doordat winkeliers spullen op de stoep plaatsen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.