Terrassen op de Groenmarkt gedoogd

Terrassen op de Groenmarkt gedoogd

De gemeente Zutphen zal de komende tijd terrasjes op de Groenmarkt 'gedogen'. Op dit moment is het nog niet toegestaan om terassen te plaatsen op de groenmarkt, omdat de grond een verkeers-bestemming heeft. De bestemming zal later gewijzigd worden naar een horeca-bestemming, zodat het wel toegestaan is. Tot die tijd wordt het gedoogd.

“We hebben graag een levendige binnenstad,” vertelt wethouder Coby Pennings, “geen terrassen is geen bruisende binnenstad. Daarom zijn er omgevingsvergunningen aangevraagd voor de terrassen.”

Om de tijd tussen nu en de afgifte van de omgevingsvergunning te overbruggen komt er een gedoogbeschikking. Dit is mogelijk omdat er 'een concreet zicht is op legalisatie'. De horecanemers op de Groenmarkt zijn hierover geïnformeerd. Zij morgen dus gewoon de terrassen plaatsen, zonder daarvoor een boete te krijgen.

Er wordt nog hard gewerkt aan de herindeling van de Groenmarkt, welke 1 april wordt afgerond. Met de gedoogbeschikking wordt de Groenmarkt conform de Binnenstadvisie en het Gebiedsplan Rivier in de Stad een verblijfsgebied met terrassen rond de Wijnhuistoren.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.