Heuse 'Die Badende' fan plaatst beeld in tuin
Het beeld voor de Berkelruine.

Heuse 'Die Badende' fan plaatst beeld in tuin

Veel mensen verafschuwen het. Die Badende. Het beeld dat een tijd op de voorgrond van de Zutphense Berkelruine mocht staan. Maar er zijn ook mensen die het beeld waarderen, en er zelfs fan van zijn. Zo heeft Hetty Wemekamp er zelf een aangeschaft. Voor in de tuin. 

Om het helemaal officieel te maken heeft Wemekamp geregeld dat wethouder Coby Pennings het beeld heeft onthuld donderdag. Zij sprak Pennings aan tijdens het onthullen van het ‘echte’ beeld. En Pennings werkte maar al te graag mee. "We vonden het wel zo netjes om te wachten tot de vergunning voor het officiële beeld van de Badende rond zou zijn alvorens we het onze zouden plaatsen. Maar die vergunning laat nog even op zich wachten. Het is nogal een flink beeld dat in de garage een beetje in de weg begint te staan en in overleg met de wethouder hebben we besloten het toch al te plaatsen. Het is een particulier initiatief, maar een beetje een dubbele agenda zit er wel achter. We hebben een Bed & Breakfast en het beeld staat direct naast het bord” vertelt Wemekamp tegen Contact. 

In de opslag
Zij was, samen met haar man, direct gecharmeerd van het beeld: "Via de 3e Berkelkcompagnie hoorden we dat er nog zo'n beeld in opslag stond, het beeld dat gebruikt is voor de expositie rond de komst van het boek Berkel - Mijn leven als Rivier. We hebben toen besloten het te kopen en aan de wethouder gevraagd het te komen onthullen. Maar ook de kunstenaar Winfried Nimphius, de mannen van de fluisterboten, de 3e Berkelcompagnie, de IJsbaanvereniging en de Vrije Slag hebben we uitgenodigd voor de onthulling” zegt ze tegen de krant. 

 

 

Lees ook: Veel rumoer over nieuw beeld in Zutphen: "Afschuwelijk"

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.