Gemeente Lochem laat posterplakkers met rust
Een van de verkiezingsborden in Lochem.

Gemeente Lochem laat posterplakkers met rust

De gemeente Lochem krabbelt terug, en besluit posterplakkers hun gang te laten gaan. Vorige week lieten ze aan SP weten dat zij hun posters moesten verwijderen, dit deden ze niet en daarop besloot de gemeente het heft in eigen handen te nemen. 

In een eerder artikel gaf de gemeente al aan niet te gaan handhaven op het verkeerd plakken van posters. De persvoorlichter van de gemeente laat weten dat ze zich helemaal niet meer te bemoeien met de plakkunsten van politieke-aanhangers: "Omdat we uitgaan van eigen verantwoordelijkheid, mensen weten de regels en het is aan hen om daar netjes mee om te gaan." 

"Dit is wel een overwinning voor SP Lochem."
Tony Ribbers, SP

Ongeloofwaardig
SP'er Tony Ribbers is er blij mee, maar heeft ook het vertrouwen in de gemeente verloren: "Ze hebben zich zelf ongeloofwaardig gemaakt door eerst te zeggen ze te gaan verwijderen nu door druk en koppigheid van de SP mogen ze blijven hangen." Ribbers zelf denkt dat het terug krabbelen van de gemeente kan komen door de media aandacht die voor het relletje was. "Dit is wel een overwinning voor SP Lochem" aldus een blije Ribbers.

 

 

Lees ook: Ook asociaal plakgedrag van politiek in Zutphen

Bekijk ook: Video | Lochemse Posteroorlog: "Twee dagen later hangen ze er weer op"

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.