SP plakt posters weer vrolijk terug
Het verkiezingsbord in Barchem, inclusief SP poster.

SP plakt posters weer vrolijk terug

Enkele dagen was er een lege plek op de verkiezingsborden in de gemeente Lochem. Maar op een aantal plekken zitten gewoon weer SP-posters. Alsof de gemeente ze er nooit afgehaald heeft.

"De strijd gaat door SP Lochem geeft nooit op."
Tony Ribbers, SP

SP kreeg van de gemeente Lochem de opdracht hun 'te' grote verkiezingsposters te verwijderen. Echter vonden zij dit onnodig en deden het niet. De gemeente nam het heft in eigen handen en heeft de posters zelf verwijderd. "De eerste posters hangen er al weer de rest volgt in deze dagen" aldus SP'er Tony Ribbers. "De strijd gaat door SP Lochem geeft nooit op."

"Omdat we uitgaan van die eigen verantwoordelijkheid van partijen hierin, gaan wij hierop niet handhaven."
Gemeente Lochem

De gemeente Lochem stelt dat de partij zich niet aan de regels houdt: "De gemeente Lochem stelt partijen in de gelegenheid om verkiezingsposters te plakken op de daarvoor bestemde borden. Er zijn regels voor, omdat de ruimte op deze borden beperkt is" aldus de woordvoerder. "Deze regels zijn bekend bij de partijen die meedoen aan de verkiezingen en het is aan deze partijen zelf om zich daaraan netjes te houden. Omdat we uitgaan van die eigen verantwoordelijkheid van partijen hierin, gaan wij hierop niet handhaven."

Bekijk hier de video over de SP-aanhangers van afgelopen weekend...

 

 

Lees ook: Poster te groot maar SP Lochem weigert te verwijderen, gemeente grijpt in

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.