Bestuursleden RTV Veluwezoom stappen op
De studio van RTV Veluwezoom.

Bestuursleden RTV Veluwezoom stappen op

EERBEEK - In de lokale omroepenbusiness gaat het niet goed, en dat is ook in Brummen te merken. De omroep RTV Veluwezoom, gevestigd in Eerbeek, moet een nieuw bestuur samenstellen. Dit omdat het huidige bestuur op gaat stappen. 

"De zoektocht naar nieuwe bestuursleden is druk gaande en lijkt succesvol.”
Hendrik Jan Mol, bestuurslid RTV Veluwezoom

Bestuur
Momenteel zijn er drie bestuursleden actief voor de omroep. Willem van der Maten, Werner Kamphuis en Hendrik Jan Mol. In het nieuwe jaar gaan zij opstappen, maar pas als het overgedragen wordt aan een betrouwbare partij. “Omdat de dwang vanuit de Olon (Organisataie van lokale omroepen ,Red) om te komen tot een vermindering vanger totale aantal zendmachtigingen in Nederland van circa 450 naar circa 70 voorlopig uitgesteld is. Voldoende is nu een samenwerking. Die is er, mede dankzij onze inzet. Wij zijn niet de personen om in de komende paar jaar nu een ander beleid te gaan vieren. De zoektocht naar nieuwe bestuursleden is druk gaande en lijkt succesvol” aldus Mol over waarom zij opstappen. 

Liquideren 
Eerder zou een deel van het bestuur hebben aangegeven dat de omroep geliquideerd zou worden. Dit zou vanuit Willem van der Maten komen. Dit is volgens Mol vanuit econonisch oogpunt gedaan: "De opmerking over liquideren is inderdaad gemaakt. Puur vanuit een economisch gegeven, dat wanneer een bedrijf jaren achtereen verlies draait er geen bestaansrecht is voor zo'n bedrijf."

"De medewerkers mogen niet denken, dat als er maar een nieuw bestuur is alle problemen opgelost zijn."
Hendrik Jan Mol, bestuurslid RTV Veluwezoom

Meer problemen
Uit een nieuwsbrief van de omroep blijkt dat er meerdere problemen spelen. Er zijn problemen met de kwaliteit van de programma’s, problemen met de financiering en problemen met eigen inkomsten. Hendrik Jan Mol beaamd dit: "De medewerkers mogen niet denken, dat als er maar een nieuw bestuur is alle problemen opgelost zijn. Er zullen denk ik nieuwe programma's moeten komen, bijvoorbeeld op het politieke vlak. Er zullen medewerkers geschoold moeten worden als redacteur. Zo zullen zij ook moeten werken aan een verdien model. Ook valt te onderzoeken een intensievere samenwerking met Voorst."

Andere omroepen
RTV Veluwezoom is niet de enige lokale omroep met problemen. Onlangs vroeg B-FM (Zutphen) meer geld via een brandbrief aan de wethouder. Achterhoek FM was er bijna niet meer, maar de gemeente moest een bijdrage toch overwegen. En op Radio Voorst was het in mei stil door een interne ruzie

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.