Agent showt vol trots aangetroffen geld op social media

Agent showt vol trots aangetroffen geld op social media

De Zutphense wijkagent Evert Bongers heeft een grote hoeveelheid geld aangetroffen. Daar lijkt hij aardig trots op te zijn blijkt uit zijn publicatie op Instagram. Opvallend feit: Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd en het geld is dan ook niet in beslag genomen. 

Op de foto (hierboven te zien) is te zien dat er honderden euro's aangetroffen zijn in een voertuig. De agent vond dit tijdens de controle van een personenauto. "Waar denkt u aan?", vraagt hij aan zijn volgers. Het geld werd vrijdagavond aangetroffen aan de Coehoornsingel. Na controle konden de inzittenden weer verder.

De agent lijkt vooral het beeld te willen schetsen dat het om illegaal geld gaat. Ook gezien hij na vragen hierover geen verder uitleg aan deze nieuwswebsite of zijn volgers wil geven. Dat dat geruchten in de hand kan werken maakt hem niet uit, laat hij merken. Aangezien het geld niet in beslag genomen is wordt het gezien als een persoonlijke bezitting van de bestuurder, die hij op social media deelt. 

Instacops

Meerdere wijkagenten zijn actief op social media, om zo informatie te delen over hun wijk en een inkijkje te geven in hun werkzaamheden. De bedoeling is om vooral te informeren, over bijvoorbeeld een aanhouding of een bijzondere situatie. Trots met aangetroffen geld, drugs, wapens en dergelijke het wereldwijde web op gaan is iets wat minder gewaardeerd wordt. 

Meerdere volgers van Bongers konden de post niet waarderen, lieten ze weten aan deze nieuwswebsite. Dit omdat er weinig vertelt werd en hij zelfs een vraag stelde. "Bij de controle van een personenauto treft u in het voortuig dit aan. Wat denkt u dan?', zet hij bij de foto. "Dit werkt geruchten in de hand. Andere wijkagenten geven vaak heldere informatie. Ze vertellen zoveel mogelijk", legt een volger van hem uit.  

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.