Vaste volger van wijkagent Yilmaz op Instagram? Ook dan krijg je gewoon een boete
Yilmaz Ulucay

Vaste volger van wijkagent Yilmaz op Instagram? Ook dan krijg je gewoon een boete

De Zutphense agent Yilmaz Uluçay heeft ruim tweeduizend volgers op Instagram. Zij volgen alle werkzaamheden van de wijkagent op de voet. Maar wat als je wordt aangehouden door de agent waar je trouwe volger van bent? 

Dan krijg je gewoon een bekeuring, deelde hij zondagavond op social media. “Dit keer een trouwe volger moeten gebeuren. Helaas”, post hij. Het gaat om twee heren die reden zonder helm en zonder rijbewijs, op een brommer welke geschorst is. Ook hadden ze geen ID bij zich. 

Advertentie

Is het voor Uluçay niet extra zuur om een 'fan' te bekeuren? “Ik vind het niet leuk, maar ik vind het niet lastig omdat mijn volgers geen vrijbriefje hebben om overtredingen of strafbare feiten te mogen plegen.” 

Gewaarschuwd mens

Eigenlijk is het juist raar dat zijn volgers strafbare feiten begaan. “Ik heb deze jongeman ook gezegd dat hij juist beter moest weten omdat ik vaak genoeg op mijn story meldingen heb gedeeld, wat juist een preventieve werking moet hebben. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.” Deze jongen pakte het goed op: “ Ik heb duidelijk uitleg en argumenten aangegeven en de jongeman snapte het. Hij wilde ook nog met mij op de foto. Ook dat hebben we even gedaan.”

Hij benadrukt: “We hebben discretionaire bevoegdheden. Maar sommige feiten kun je niet met een waarschuwing afdoen.” 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.