Help Gorssel 2 aan ‘De wedstrijd van je Leven’

Help Gorssel 2 aan ‘De wedstrijd van je Leven’

Iedere week staan de Nederlandse amateur­voetbalvelden bol van de meest memorabele gebeurtenissen. Onwaarschijnlijke wereld­goals, technische hoog­standjes en doldwaze situaties. Het is alleen jammer dat alles gebeurt buiten het zicht van de tv-camera’s. Eén dag in het jaar brengt ESPN daar verandering in met ‘De Wedstrijd van je Leven’. Dan wordt er gespeeld tegen een team van oud-profs. Dit jaar vindt die wedstrijd plaats op 31 mei, en ook het tweede elftal van V.V. Gorssel doet een serieuze poging om die pot naar hun sportpark te halen.

Ondertussen doen er al ruim 1600 amateurteams mee aan de actie. De mannen van Gorssel 2 laten zich echter niet leiden door dat hoge aantal. "Tuurlijk zien ook wij wie er allemaal meedoen en weten dat dat grote clubs zijn, ook uit het westen”, vertelt Mike van der Meij, speler van het elftal uit Gorssel. ,,Zij hebben veel meer leden en inwoners dan wij hier in Gorssel. Maar op die manier hebben wij er eigenlijk nooit naar gekeken. We hebben gelijk actie ondernomen en de creatieve geesten in ons team kwamen al snel met allerlei te gekke ideeën.”

Grandioos

Zo werd er al meerdere avonden geflyerd op De Brink in Deventer, maar dat was slechts een klein onderdeel van de campagne, vertelt Stef Bruggeman. “Dat flyeren was vooral heel effectief. We moesten natuurlijk met iets veel mooiers komen om het grote publiek te bereiken. Dat hebben we in eerste instantie gedaan door bekende Nederlanders een filmpje te laten maken. Een divers gezelschap van Stef Ekkel tot Aad de Mos, maar ook Paul Bosvelt wilde ons op die manier helpen.”

Mike vult aan: “Die filmpjes waren op een gegeven moment op, dus toen hebben we zelf de camera gepakt. Twee avonden zijn we druk geweest met filmen. Een bouwlamp met geel crêpe papier werd gebruikt als geel lichteffect. We waren aardig creatief bezig”, vertelt hij vol enthousiasme. “Die video is nu te zien op onze eigen Instagram-pagina. Voor een stel amateurs als wij vind ik het een grandioze video!”

Gouden zet

De video werd op alle kanalen ruim 5 duizend keer bekeken. Stapje voor stapje breidde Gorssel 2 de campagne uit. Ze haalden zelfs de nationale tv door te gast te zijn bij Veronica Offside. “We zijn daar niet echt aan het woord geweest, maar het ging wel viraal op sociale media. Dat was een gouden zet.”

“Maar ook gewoon een prachtige avond”, zegt Stef lachend. “Voorafgaand aan de uitzending zette een jongen uit ons team die zaal even op z’n kop. Stond hij ineens met de microfoon in zijn handen Engelbewaarder te zingen. Iedereen deed ook mee, dat was mooi man.”

Roodgloeiend

Als kers op de taart stuurde het team ook nog even een vliegtuig de lucht in. “We wilden het vraag wat hogerop zoeken”, meent Mike. “We vonden het wel een ludieke actie, dus dachten: ‘waarom niet?’

Aan het vliegtuig hing een banner met de tekst ‘Stem Gorssel 2’ en dat bleef niet onopgemerkt in het dorp, merkte ook Stef, verantwoordelijk voor de Instagram-pagina van het team. “Mijn telefoon stond een uur lang roodgloeiend, echt zonder te overdrijven. Allemaal mensen stuurden mij video’s van het vliegtuig en vroegen: ‘zijn jullie weer bezig?’. Dat zijn wel leuke dingen om mee te maken. We willen nu gewoon doorpakken en die wedstrijd naar Gorssel halen. We zijn ook superblij met hoe de club het oppakt. Veel leden helpen ons echt enorm, dat waarderen we.”

“Maar we zijn nog niet klaar hoor”, verzekert Mike. “Er komen nog wat toffe dingen aan, dus houd onze socials goed in de gaten. We gaan jullie niet teleurstellen!”

Stem!

Mochten de mannen van Gorssel 2 de wedstrijd daadwerkelijk binnenhalen, dan spelen ze die op vrijdag 31 mei op het eigen sportpark. De tegenstander is FC de Rebellen. Zij staan onder leiding van coach Theo Janssen en de selectie bestaat uit ex-profs waaronder Royston Drenthe, Ali Boussaboun en Andy van der Meijde. Zelfs de scheids­rechter is een ware professional, namelijk niemand minder dan Bas Nijhuis.

Wil jij de jongens van Gorssel 2 helpen aan hun droom? Stem dan via deze link.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.