ReclameRel: Verlaging reclamebelasting definitief

ReclameRel: Verlaging reclamebelasting definitief

ZUTPHEN - Het is nu definitief dat de reclamebelasting voor kleine bedrijven omlaag gaat. Dat heeft wethouder Oege Bosch bekend gemaakt. 

“Het verlagen van de reclamebelasting is een overwinning voor de kleine ondernemers."
Nils Muller, SP

9 november j.l. hebben de ondernemers al een toezegging gekregen dat het bedrag naar beneden zou gaan. Tijdens een bijeenkomst kregen ondernemers toen uitleg over de werkwijze van het parkmanagement en andere betrokken partijen. Names de gemeente werd de toezegging gedaan dat het bedrag omlaag zou gaan. 

Ik ben er echt heel erg blij mee. Nu op naar de volgende stap."
Marcel Molenaar, ondernemer

Overwinning
SP’er Nils Muller ziet het als een overwinning: “Het verlagen van de reclamebelasting is een overwinning voor de kleine ondernemers. Zij laten hiermee zien dat als je de handen ineen slaat je heel veel kan bereiken. Maar we zijn er nog niet. De volgende stap is het afschaffen van de reclamebelasting en reclamebelasting voor bedrijventerreinen.” Muller heeft de ontwikkelingen op de voet gevolgd. En was nauw betrokken bij de ondernemers. 

Ook Marcel Molenaar is enorm blij: "Ik ben er echt heel erg blij mee. Nu op naar de volgende stap, maar wat dat is mag ik nog niet zeggen." Molenaar is vanaf het begin betrokken bij de kwestie. En is er mee naar de media gestapt. 

Grote bedrijven
Grote bedrijven moeten blijven betalen. De SP stelde onlangs de vraag of dat wel gebeurt. Volgens de gemeente is dit het geval. Maar volgens de supervisor van de McDonalds weten hun niks van reclamebelasting. 

De ondernemers konden geen beter kerstcadeautje bedanken.  

 

Lees ook: Het complete dossier van de reclamerel

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.