Petje af

Petje af

Let op: de onderstaande tekst is een column, geen (nieuws)artikel.

Inmiddels bestaat LokaalGelderland 2 jaar. 2 Jaar houden ze u en mij op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Zutphen. Dit gaat niet vanzelf, achter de schermen is het een fulltime job, nee zelf meer dan fulltime. Elke dag wordt de mail, facebook, twitter en landelijke nieuwssites gecontroleerd of er iets tussen zit wat geplaats kan worden op de site. Per mail komen veel persberichten binnen en veel mail met de vraag of ze over een bepaalde onderwerp aandacht willen besteden. Dit kan natuurlijk niet klakkeloos geplaatst  worden maar er moet eerst goed journalistieke werk verricht worden. Dat betekend veel bellen, vragen stellen en zoekwerk. Daarna wordt een item geschreven en geplaatst. 

Dan zijn er ook nog de 112 meldingen. Ongevallen, brand en ga zo maar door. Zodra een melding binnen komt moet er een auto opgescharreld worden en vliegensvlug naar locatie gereden. Ter plekke worden er foto’s en eventueel film gemaakt en achterhaald wat de oorzaak is van deze melding. Eenmaal thuis wordt het item geschreven en film geëdit. Daarna wordt alles online gezet. 112 Meldingen gebeuren ook ’s nachts en dat betekend laat naar bed maar ’s morgens gewoon weer vroeg op.

Ook zijn de medewerkers van LokaalGelderland vaak te vinden bij raadsvergaderingen van gemeente Zutphen en Brummen, om daar op te hoogte te blijven van het reilen en zeilen in de gemeenten en nieuws te vergaren. I.v.m. het stemmen op woensdag 21 maarts is de politiek in deze periode een hot item. Misschien kunnen de gemeenten eens een vergadering plannen om te discussiëren om deze nieuwssite in de toekomst een financiële bijdrage te geven want nu moeten ze het doen met de bijdrage van enkele adverteerders. Wat deze medewerkers doen is toch een prachtig stuk werk en een goede reclame voor Zutphen, Brummen, Lochem, Bronchorst en omstreken. Als alle 4 gemeenten een kleine bijdrage zouden geven dan worden deze vrijwilligers eindelijk eens beloond voor hun werk.

De medewerkers van LokaalGelderland staan vrijwillig dag en nacht klaar om nieuwtjes zo snel mogelijk te plaatsen zodat u goed op de hoogte blijft wat er allemaal bij u in de buurt gebeurd. Petje af, nee een hele grote pet af voor deze medewerkers! 

Geschreven door een trouwe lezer.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.