Belaagd

Belaagd

Let op: de onderstaande tekst is een column, geen (nieuws)artikel.

Jouw column ook op LokaalGelderland? Stuur 'm op naar [email protected]

Wij moeten trots zijn op onze dienstverlening in ons land. Respect voor deze mensen die zich dag en nacht inzetten voor de bevolking. Sowieso moet men respect hebben voor de medemens. Respect is de laatste jaren ver te zoeken. Is dat de reden waarom de dienstverleners zo vaak belaagd worden? Hoe vaak lees en hoor je niet in de media dat de ME bekogeld was of dat ambulance personeel lastig wordt gevallen terwijl ze een patiënt behandelden. En de agenten, die hebben het ook zwaar te voorduren. Het begint al met een bekeuring uit schrijven, hoe vaak wordt er niet geroepen: "Ga toch boeven vangen".

"Het is dus de schuld van de media, schuif het maar af"

In zutphen is afgelopen jaar in de nachtelijke uren een agent gewurgd.  Gelukkig kan deze agent het nog na vertellen. De dader is gepakt. Je zult dan denken: dat is mooi, opsluiten. Maar zo is het niet in ons rechtssysteem. De rechter heeft uitspraak gedaan en de dader krijgt 4 maanden cel. Mijn nek haren gingen overeind staan, 4 maanden? De rechter had mede gedeeld dat de dader al genoeg gestraft was omdat hij volop in de media is geweest. Dus omdat de media de medemens wil duidelijk maken dat er iets vreselijks gebeurd is wat absoluut niet door de beugel kan, krijgt de dader maar 4 maanden celstraf. Het is dus de schuld van de media, schuif het maar af. Er is er maar één schuldige en dat is de dader zelf!

Waar gaat dat heen in onze maatschappij. Nu lees ik bij dezelfde media dat hennep kwekerijen harder worden aangepakt. Meneer de rechter, dit gaat niet goed. En kwekerij wordt hard aan gepakt en een agent wurgen ben je met 4 maanden weer vrij? Ik maak me zorgen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.