Ook rondom de jaarwisseling kwamen er veel klachten over vuurwerk binnen

Ook rondom de jaarwisseling kwamen er veel klachten over vuurwerk binnen

In de uren voor en na de jaarwisseling wisten mensen het vuurwerkmeldpunt van deze nieuwswebsite te vinden. Tijdens deze uren mocht er vuurwerk afgestoken worden, maar toch waren er klachten. Die gingen allemaal over illegaal vuurwerk. 

Peter woont aan Tichelkuilen en ondervond daar veel last van harde knallen. “De ramen trillen en mijn huisdier vindt dit echt niet fijn. Het knalt hier extreem hard”, schrijft hij. “Er moeten grenscontroles komen voor het illegale vuurwerk”, oppert hij. Hij maakte iets voor 23.00 uur melding. 

Advertentie

Oorlog

Ronald ervaart overlast aan het Hellenraetplein. “Er wordt vuurwerk gegooid naar fietsers. En dan heb ik het over zwaar vuurwerk. Dit kan tot doofheid leiden.” Ook Albert ervaart overlast: “Het lijkt wel oorlog hier. Zo hard zijn de knallen! Alles moet vuurwerkvrij worden.”

Ook Roos maakt een vergelijking met oorlog: “Het wordt afgeschoten door opgeschoten jeugd. Het lijkt wel oorlog. Er word constant gesproken over milieu vervuiling, laat ze hier wat aan doen. Het is het is te gek voor woorden en ik hoop dat dit het laatste jaar is. Een keer voor alle dorpsgenoten de vuurwerk show en alles is goed zonder ongelukken en vernielingen.”

Ruim twintig procent van alle meldingen werden gedaan op 31 december of 1 januari. 

 

Ga hier naar het vuurwerkmeldpunt

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.