Politie: 'We kunnen niet alle vuurwerkoverlast-meldingen langs gaan'
Vuurwerkschade.

Politie: 'We kunnen niet alle vuurwerkoverlast-meldingen langs gaan'

Bel je de politie omdat je overlast ervaart van harde knallen? Dan is de kans aanwezig dat de politie niet langs komt. Ze kunnen namelijk lang niet alle meldingen af. 

Via het meldpunt voor vuurwerkoverlast op deze nieuwswebsite komen veel klachten binnen over de politie. Thijs ervaart het zo op het Hellenraetplein: “Het gaat de hele dag door en er lijkt geen agent iets aan te doen”, meldt hij. Er komen meerdere meldingen binnen over dit plein. Ovink heeft in Warnsveld last van vuurwerkoverlast en heeft al meerdere keren de politie gebeld. “Toen ik belde kreeg ik te horen dat het de tijd van het jaar is”, legt hij uit. 

Advertentie

De politie geeft toe dat ze niet alle meldingen af kunnen. “De politie maakt wel voortdurend keuzes in zaken die wel en niet opgepakt kunnen worden. Maar wij nemen natuurlijk alle meldingen serieus. Als er geen urgentere meldingen binnenkomen, dan pakken wij de meldingen natuurlijk gewoon op”, legt Politie-woordvoerder Simone van Dijk uit. 

Veel meldingen

De meldingen van vuurwerkoverlast stromen binnen bij de politie. “Uiteraard is geen enkele melding hetzelfde. De ene persoon ervaart veel overlast van de harde knallen, en de andere persoon ervaart dat als veel minder heftig. Alle meldingen nemen we serieus en bekijken we ook per zaak.”

De politie adviseert om zeker alles te melden, al is het alleen maar voor in het dossier. Dit kan via 0900-8844 of bij spoed via 112.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.