'Sfeer tijdens uitgaansnachten wordt steeds grimmiger in Zutphen'

'Sfeer tijdens uitgaansnachten wordt steeds grimmiger in Zutphen'

De sfeer tijdens de uitgaansnachten in Zutphen is lang niet altijd even gezellig. Dat bleek ook dit weekend weer toen een agent mishandeld werd. Na aanleiding van dat nieuwsbericht kwamen er veel reacties binnen. 

Het uitgaanspubliek vindt dat de sfeer aardig achteruit aan het gaan is. “Steeds meer geweld, steeds meer ruzie en steeds meer gedoe”, schrijft Job (24). “Het uitgaanspubliek wordt hierdoor een stuk onrustiger en dat worden de uitbaters van cafés dus ook. De beveiligers worden steeds strenger. Dat was vijf jaar geleden echt wel anders.” 

Advertentie

Incidenten

De afgelopen weken was er tweemaal een incident met een politieagent. Waar die agressie ineens vandaan komt weet Vanessa (29) niet. “Ineens is er meer geweld. Ook onderling. Zo was er onlangs nog een grote vechtpartij. Ik snap echt niet hoe dat kan. Tuurlijk heb je altijd wel wat. Ik ga elk weekend uit, en krijg het gevoel dat het veel erger wordt.” 

"Kunnen mensen die ruzie zoeken wegblijven uit Zutphen?"
Charles

Charles (34) schrijft ook een reactie na aanleiding van het incident. “Ik wil graag een oproep doen. Kunnen mensen die ruzie zoeken wegblijven uit Zutphen? Het is geen bruisende stad, dus als je je verveelt ga dan ergens anders heen. Als je geen vrienden hebt in de stad maak dan contact. Hou op met dat rare gedrag. Die drang om je te bewijzen is nergens voor nodig. En als je zo raar gaat doen door de alcohol, drink dan niks.” 

Slechte of juist goede ervaringen tijdens de uitgaansnachten in Zutphen? Deel ze via [email protected].

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.