Wrakdelen, stoffelijke resten en uniformdelen geborgen bij oorlogsvliegtuig Eefde

Wrakdelen, stoffelijke resten en uniformdelen geborgen bij oorlogsvliegtuig Eefde

De berging van het oorlogsvliegtuig dat op 26 september 1944 neerstortte bij Eefde is afgerond. Dat is eerder dan verwacht, meldt de gemeente Lochem. Op de plek van de crash zijn wrakdelen van het vliegtuig, stoffelijke resten en uniformfragmenten aangetroffen.

Het is nog niet duidelijk of het daadwerkelijk gaat om de vermiste Britse piloot William Hurrell. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan. Als zijn identiteit is bevestigd gaat het Britse Ministerie van Defensie bezig met een herbegrafenisceremonie om Hurell zijn laatste rustplaats te geven.

Advertentie

Eervolle rustplaats

Burgemeester Sebastiaan van 't Erve is blij dat de werkzaamheden snel en goed zijn verlopen. "Ik heb goede hoop dat we William Hurrell uiteindelijk zijn laatste, eervolle rustplaats kunnen geven. Ik ben Defensie en de bergingsexperts erg dankbaar voor hun professionele en gedegen werk en kijk uit naar de komst van de nabestaanden."

De nabestaanden van Flight Sergeant William Hurrell in Australië zijn door burgemeester Van ’t Erve geïnformeerd over de vondst van het toestel en de stoffelijke resten. Zij komen op uitnodiging van de gemeente over naar Nederland om de locatie waar het toestel neerstortte te bezoeken en de herdenkingsdienst bij te wonen.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.