Negen afdelingen Gelre Ziekenhuis in Zutphen gaan staken

Negen afdelingen Gelre Ziekenhuis in Zutphen gaan staken

Negen afdelingen van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen gaan woensdag 20 november staken. Dat meldt het ziekenhuis. Niet alle medewerkers doen mee aan de acties.

Tijdens de staking werken de medewerkers een zondagsdienst. Daardoor worden alle niet spoedeisende afspraken afgezegd en alleen de écht nodige zorg verleend. De actievoerders willen een betere cao.

Advertentie

Recht op actie

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Gelre Ziekenhuizen, Michel Galjee, geeft medewerkers de ruimte om actie te voeren. "Onze medewerkers hebben het recht om actie te voeren. Er zijn ook medewerkers die niet deelnemen. Zij ondersteunen de actie wel, maar hebben besloten om te werken zoals gebruikelijk. Beide groepen medewerkers willen wij op 20 november de ruimte geven." Spoedzorg in het ziekenhuis gaat altijd door, benadrukt het ziekenhuis. Ook de actievoerders zelf benadrukken dat.

WNL over het aantal stakingsacties. Lees verder onder de video...

Meerdere afdelingen in Zutphen draaien zondagsdiensten. "Onze medewerkers hebben het recht om actie te voeren. Er zijn ook medewerkers die niet deelnemen. Zij ondersteunen de actie wel, maar hebben besloten om te werken zoals gebruikelijk. Beide groepen medewerkers willen wij op 20 november de ruimte geven."

Het gaat om de operatiekamers, afdeling Hartfunctie, afdeling Radiologie, polikliniek Interne Geneeskunde/Reumatologie/Geriatrie/Radiotherapie, verpleegafdeling en dagbehandeling Interne Geneeskunde.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.