Hond en vrouw gebeten door agressieve hond op terras in Zutphen
Een schapendoes. Foto ter illustratie.

Hond en vrouw gebeten door agressieve hond op terras in Zutphen

Een schapendoes is zondagmiddag aangevallen in het centrum van Zutphen. De hond was bij de eigenaren die op een terras zaten. Toen een pitbull-achtige hond langsliep ging het mis. Beide honden waren aangelijnd.

De agressieve hond beet de schapendoes in de keel en liet niet meer los. Vervolgens onstond er een chaos, zegt eigenaar Eric Hennekam op Twitter.. De vrouw van de eigenaar werd tijdens de worsteling ook gebeten. De schapendoes kreeg uiteindelijk bij de dierenarts 25 hechtingen. De dierenarts gaf volgens de eigenaar aan dat de hond weer gaat herstellen.

Advertentie

Geen aangifte

Van het bijtincident waren tientallen mensen op het terras getuige. Ook de politie kwam eraan te pas, maar die kon niets doen. De eigenaar kon ook geen aangifte doen, maar moest het met een civiele procedure en de verzekering oplossen. 

Mogelijk heeft de politieagent daarin een fout gemaakt. Het is wel degelijk mogelijk aangifte te doen, gezien de eigenaar van de hond verantwoordelijk is. Twee maanden terug werd in Warnsveld een dwergteckel doodgebeten, waarna ook aangifte is gedaan.

Burgemeester Annemieke Vermeulen reageerde dat ze wilde weten waarom er geen aangifte gedaan kon worden.

WAARSCHUWING: ONDERSTAANDE FOTO KAN ALS SCHOKKEND WORDEN ERVAREN

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.