Sint is onderweg: wel Zwarte Pieten in Lochem, Brummen en Zutphen houden het nog even geheim

Sint is onderweg: wel Zwarte Pieten in Lochem, Brummen en Zutphen houden het nog even geheim

Sinterklaas is onderweg naar de regio. Bij de landelijke intocht die op steenworp afstand is, in Apeldoorn, zullen er geen Zwarte Pieten meer te zien zijn. Maar hoe zit dat in onze regio? 

In Lochem zullen de Pieten zwart zijn, zoals altijd. “Wij hebben net als andere jaren Pieten die bruin geschminkt zijn. Wij hebben vooralsnog geen roetveeg pieten”, vertelt de organisatie van het Staf- en Mijterweekend. 

Advertentie

Geheim

De organisatie van de intocht in Zutphen wil het nog even voor zich houden. “We houden het liever voor ons, zodat er geen gedoe ontstaan. We organiseren het voor de kinderen, en zorgen dat dat goed gebeurt. Je zult tijdens de intocht op 23 november wel zien hoe de pieten eruit zien.” 

De organisatie van de intocht in Brummen wil niet reageren op vragen. "Het gemeentebestuur vindt dat deze organisaties uitstekend in staat om een intocht te organiseren die past bij de lokale gemeenschap. Zij zijn in staat om zelfstandig hierin afwegingen te maken. Er ligt dus geen taak voor de gemeente", legt een woordvoerder van de gemeente uit. 

 

De sinterklaasintocht in Zutphen is 23 november tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Het zal, net als voorgaande jaren, live te zien zijn via deze nieuwswebsite.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.